Waar let je op bij het afleveren van je trouwjurk

Nu het trouwseizoen in alle hevigheid losbarst heerst er topdrukte in de bruidsmode winkels, praktisch alle jurken worden nu afgeleverd. en veel bruidjes in spé worden blij gemaakt met de jurk van hun dromen. Toch zijn er wat puntjes om op te letten bij het afleveren van je mooiste jurk.

Is de jurk schoon

De meeste jurken worden in een naai atelier ergens ver weg gemaakt, je jurk is in handen van diverse personen, ontelbaar veel handen raken je jurk aan voordat de jurk aankomt in de bruidemode winkel waar jij geslaagd bent, nu is iedereen super voorzichtig met jouw trouwjurk. Ik ken zelfs bruidsmode winkels waar bruidsjaponnen alleen maar door 1 persoon worden uitgepakt, gecontroleerd en deze persoon draagt handschoenen om te voorkomen dat er ook maar iets met jou jurk gebeurt. Controleer dus voordat je de winkel verlaat of je jurk schoon is.

Is de trouwjurk vermaakt, controleer dan de aanpassingen

Is jou trouwjurk vermaakt, en passend gemaakt op jou lichaam? Dan pas je de jurk nog even voordat je de winkel verlaat. Kijk of alles goed gestikt is, en de lengte juist is. Neem dus wel je trouwschoenen mee en vergeet vooral je bruidstorselet  niet.  Vermaken van een trouwjurk is een kostbaar dingetje. Het Nederlandse uurloon ligt een stuk hoger dan in Verweggistan. Voor het inkorten van een trouwjurk is men makkelijk een paar uur bezig. is het vermaken van je trouwjurk niet bij de prijs inbegrepen reken dan op zeker 200 euro extra.  Is het vermaken wel inbegrepen dan is controle zeker op zijn plek. Laat je niet afschepen met rafels en losse draadjes. Jou jurk moet gewoon perfect zijn.

Uitleg over het aantrekken van de jurk

Het aantrekken van een trouwjurk is niet iets wat je iedere dag doet, en onder het toeziend oog van de bruidsmode specialist gaat alles altijd goed. Maar op de dag zelf moet je het zonder haar (of Randy) doen.  Laat je dus goed instrueren over het aantrekken van je lingerie, de hoepel, de jurk en natuurlijk over het knopen van de achterkant. Het aantrekken is praktisch onmogelijk om in je eentje te doen, neem dus je vriendin of moeder mee welke ook helpt tijdens de dag. Maak desnoods een filmpje met je mobieltje.

Een stevige hoes is wel zo praktisch

Je jurk wordt 9 van de 10 keer in een praktische hoes aangeboden. daarmee kun je jurk vervoeren naar huis, z0dra je thuis bent haal je hoes er weer af en hang je de trouwjurk weer netjes op, natuurlijk zoek je een plek waar niemand de jurk ziet en ook huisdieren zijn een no-go! Katten en poezen zijn doel op het fijne tule daar kunnen ze heerlijk in klimmen 😉  waarom uit de hoes? je jurk moet kunnen ademen en vormen dat lukt niet in een strakke transport hoes. (tipje hang de jurk bij je beste vriendin of moeder op)