Trouwschoenen: hier moet je zeker aan denken in 2021

Ik herinner me nog heel goed dat ik mijn trouwschoenen zocht voor de bruiloft. Het moeten natuurlijk de perfecte bruidsschoenen zijn voor onze speciale dag. Bij het kopen zijn er echter een paar dingen waar je zeker rekening mee moet houden. Welke dat precies zijn, vertel ik je in deze blog.

Wanneer je op zoek gaat naar je trouwjurk, heb je misschien al een duidelijk beeld van hoe deze eruit moet komen te zien. Natuurlijk pas je ook je droommodel om er zeker van te zijn dat het echt bij je past.

  • Hoogte van de trouwschoenen
  • Heel belangrijk: schoenen inlopen
  • Bruidsschoenen aantrekken tijdens het beoefenen van huwelijksdans
  • Kort de trouwjurk alleen in met bruidsschoenen!
  • Reserveschoenen en noodset
  • Hoogte van de bruidsschoenen

Waar je zeker rekening mee moet houden bij het kopen is de hoogte van je bruidsschoenen. Als je voor de bruiloft niet echt schoenen met hoge hakken aantrekt, begin dan niet op de dag van de bruiloft. Lopen op schoenen met hoge hakken moet een beetje een oefening zijn.

Dus als je niet echt van schoenen met hoge hakken houdt, koop dan alsjeblieft geen schoenen met hoge hakken voor de bruiloft. Niet dat je in het ergste geval met je schoenen struikelt of je voeten verdraait en zo je trouwjurk “verpest”. Dat levert natuurlijk hele leuke foto’s op en een herinnering die heel lang bij je gasten blijft hangen maar die jij het liefst zo snel mogelijk vergeet.

trouwschoenen

Heel belangrijk: trouwschoenen inlopen

Wie kent het niet: Nieuwe schoenen wrijven, knijpen hier en daar en veroorzaken een blaar. Hoe meer de schoenen zijn ingelopen, hoe comfortabeler ze zijn om te dragen. Dit is precies de reden waarom je zeker voor de bruiloft je bruidsschoenen moet inlopen! Loop je bruidsschoenen wel in op een schone omgeving. Thuis bijvoorbeeld als je toekomstige partner nog eventjes aan het werk is of naar de voetbal. Eventueel zou je een paar oversized sokken over de schoen kunnen trekken als noodoplossing. Belangrijk is dat je ten volle moet genieten van de dag van de bruiloft en je niet ergeren aan knellende schoenen of blaren.

Bruidsschoenen aantrekken tijdens het beoefenen van huwelijksdans

Organiseer je een openingsdans op de bruiloft? Dan loont het in veel gevallen de moeite om dit vooraf te oefenen. Vergeet niet je bruidsschoenen aan te trekken. Beoefen je bijvoorbeeld je trouwdans alleen op sneakers, maar staan ​​je bruidsschoenen met hoge hakken, dan is het draagcomfort tijdens het dansen natuurlijk iets heel anders. Ik sta dan ook niet in voor de risico’s van bijvoorbeeld een valpartij.

Het zal zeker moeilijk genoeg zijn om de beoefende dans op de grond te zetten in je trouwjurk. Daarom moeten je schoenen je ook niet op de proef stellen. Het kan ook een verschil maken als je geen kousen, panty’s of ophoudkousen wilt dragen. Afhankelijk van wat je wilt dragen, kan de grip op je voeten behoorlijk verschillen.

Kort de trouwjurk alleen in met bruidsschoenen!

Als je trouwjurk iets te lang voor je is, moet deze worden ingekort. In de meeste gevallen wordt dit gedaan door een coupeuse, die uiteraard de lengte van de trouwjurk aanpast aan je eigen maat. Maar het maakt wel verschil of je schoenen wilt dragen met hakken van 5 cm of misschien 8 cm of zelfs meer.

Als je de trouwjurk moet laten inkorten, moet je zeker uw trouwschoenen meenemen naar de afpasdatum. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat de lengte van je trouwjurk goed is afgestemd op de hoogte van je bruidsschoenen.

Trouwschoenen reserve paar

Reserveschoenen en noodset

Hoe langer de avond, hoe meer je voeten pijn kunnen doen op hoge hakken. Als je nu al weet dat je niet de hele dag op hoge hakken kunt overleven, dan moet je zeker extra platte schoenen klaar hebben liggen.

Platte en comfortabele vervangende trouwschoenen op de dag van de bruiloft zijn soms een zegen als er ondanks het lang inlopen van de bruidsschoenen toch een blaar is ontstaan. In zo’n geval is het natuurlijk perfect als jij of je bruidsmeisje een spoed bruidsarrangement heeft samengesteld.

Zorg dat je bruidsmeisje of ceremoniemeester ergens een tasje heeft met een paar hippe sneakers als vervanging voor je trouwschoenen die je net als je heels al hebt ingelopen. Neem voor de zekerheid ook een paar extra kousen mee voor het geval dat je een ladder of een ander ongelukje hebt gehad.