Bruidslingerie waarom eigenlijk?

bij een mooie trouwjurk hoort ook mooie lingerie, en in een bruidsmode winkel heet het dan ook toepasselijk genoeg bruidslingerie.  Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan maar bruidslingerie is heel anders dan een gewoon wit of ivoor kleurig setje lingerie van de bekende lingeriewinkels uit de hoofdstraat.  Een setje wat je bij wijze van spreke iedere dag zou kunnen dragen. Nee, bruidslingerie heeft een functie, meerdere functies zelfs en dat ga ik je uitleggen in deze blog.

Een huis bouw je op een fundering

Whoow, nee je bent niet op een blog over huizen bouwen, we gaan het echt hebben over de lingerie onder je trouwjurk.  Je trouwjurk kun je het beste zien als een flatgebouw met tientallen luxe appartementen en allerlei mooie architectonische uitbouwen en andere fratsen die ze alleen op een tekenkamer kunnen verzinnen.  voor zo’n enorm bouwwerk hebben ze een fundering nodig, eerst een paar heipalen de grond in en daarna een heleboel betonnen balken die het gewicht van het gebouw kunnen verdelen zodat het niet scheef zakt. Dat is precies wat bruidslingerie ook gaat doen met jou trouwjurk.

Een goed torselet van bijvoorbeeld Poirier heeft namelijk baleinen, deze geven jou gedurende de hele dag genoeg steun om de trouwjurk mooi te dragen. vergis je namelijk niet in het gewicht van een trouwjurk. Die “krengen”  zijn best wel zwaar, maar dat hoort er een beetje bij toch volgens het spreekwoord “Wie mooi wil zijn moet pijn leiden“.  Naast die baleinen zijn er ook andere verstevigingen in de corseletten ingebouwd. zodat je borsten mooi blijven zitten en vooral recht blijven tijdens jou mooiste dag. Niemand die ik ken heeft namelijk rechte borsten, tenzij je natuurlijk de natuur een beetje hebt geholpen met wat medische ondersteuning 😉

Lees ook: Handige tips voor het kiezen van trouwschoenen

En het onderbroekje dan?

inderdaad, een slip, string of hipster is vaak wel praktisch, niet alleen vanwege de hygiënische redenen maar ook gewoon omdat het netjes staat. Let bij de keuze van je onderbroekje wel het materiaal,  Het mag bij een strakke trouwjurk niet aftekenen, want dat zie je bij iedere beweging en to be honest, dat is geen gezicht.

Overweeg je een corrigerende slip? Bedenk dan goed dat zo’n ding erg strak zit en dat kan na een lange dag erg onplezierig worden. Ik adviseer je altijd om een extra onderbroekje mee te nemen. Het kan onder een trouwjurk erg benauwd en warm worden en even een verfrissing op ons heilige plekje kan geen kwaad.

Kousen of een panty?

mijn vriendje zegt altijd een panty is een erotische doodzonde, natuurlijk zijn vrouwenbenen in kousen het mooist. Zelfs mijn hart gaat daar stiekem harder van kloppen, maar kousen zijn niet altijd even praktisch. vooral omdat we het tegenwoordig als dame niet meer zijn gewend om kousen te dragen. Kousen hebben tijdens je bruiloft wel meerdere voordelen, bij het toilet bezoek hoeft namelijk niet het hele zooitje uit en vermijd je het risico’s op het stuk trekken van je panty. Verder is een kous sneller te vervangen bij een ladder dan een panty.  Zelf ben ik weer begonnen met het dragen van kousen, en eerlijk is eerlijk het heeft vooral met jarretelgordels wat meer tijd nodig maar na een goede week went alles. (en ook mijn vriendje is weer blij)

Kies bij je kousen of panty, voor een goede kwaliteit, bezuinig er niet op want dat zie je absoluut, een goed merk voor kousen en panty’s is Falke of Wolford, helaas niet bij iedere bruidsmode winkel te koop maar wel bij bijvoorbeeld de Bijenkorf of de bruidslingerie experts.

Oja, last but not least, oefen van te voren een paar keer met het aantrekken van kousen, vooral als je torselet jarretels heeft. Dat scheelt op de trouwdag een heleboel gehannes en gedoe. Het is een stukje fingerspitzengefuhl wat je even in de vingers moet krijgen.