Trouwjurk uit een Outlet? Niet doen

Dat is makkelijk gezegd hoor ik je al denken, of “je werkt zeker in een bruidsmode winkel” Nee, ik zal je vertellen waarom je liever geen jurk koopt in een outletwinkel.

Oudere collecties

De outletcollecties zijn vaak oudere modellen, een trouwjurk blijft gemiddeld 2 tot 3 jaar in een bruidsmode collectie hangen. Daarna wordt het voor veel leveranciers lastig om de trouwjurk op nieuw te bestellen. De ontwikkelingen in de modewereld gaan in een razend tempo. Ieder jaar komen de leveranciers van trouwjurken minimaal 1 x met een nieuwe collectie aangepast aan de tijd en de trends.  Niet iedereen gaat mee met die trends dus blijven de oudere jurken nog in de collectie. Maar na een jaartje of drie is het wel over.

Veel leveranciers blijven dan zitten met wat restanten, vaak in “andere maten”  en/of de demo modellen waarmee de vertegenwoordigers van het merk langs de deuren zijn gegaan.

Geen advies

Bij veel bruidsmode outlet winkels lees ik op de website dat je kunt kijken, kunt passen en that’s it. Het cash-and-carryprincipe, uitzoeken, betalen, en wegwezen dus. Dat principe staat mij zo tegen bij het kopen van een trouwjurk want het hele aankoopproces is een onderdeel van belevenis rondom je trouwfeestje.  Het is iets waar je naar toe leeft en waar best een stukje emotie bij mag komen.

En die coupeuse dan?

Inderdaad, bij diverse outlet winkels is de coupeuse keihard wegbezuinigd. Dus de aanpassingen aan je jurk moet je of zelf laten doen of je brengt je net aangekochte trouwjurk naar een coupeuse die je via de outlet hebt gekregen. Reken voor het vermaken van een trouwjurk rustig op 50 euro per uur, en een gemiddelde coupeuse is zeker 4 uur met een trouwjurk bezig indien deze ingenomen moet worden of worden uitgelegd.

Bijpassende accessoires

Bij je trouwjurk horen bijpassende trouwschoenen,  bruidslingerie en sieraden. Veel van de bekende merken zoals Poirier, Elsa Coloured Shoes en Kleemeier leveren geen producten aan outlet winkels. Gewoon omdat men het merk niet graag ziet hangen of staan tussen de aanbiedingen. Is het wel aanwezig dan betreft het vaak een oude collectie, al dan niet opgekocht uit een faillissementspartij.

Is het wel een besparing?

Wil je een eerlijk antwoord? Vast wel, onderaan de streep bespaar je misschien een paar honderd euro. Echter krijg je daar gratis  en voor niets gegarandeerd een heleboel stress voor terug. Geloof mij, dat wil je niet en helemaal niet als het aankomt op je trouwjurk. Want die moet op je mooiste dag perfect zitten.

Bespaar tips

Bekijk de combinatie aanbiedingen van de bruidshuizen, vaak krijg je een leuke korting als je alles bij één winkel koopt.  Wees ook niet bang om er om te vragen.

Stel voor je zelf een budget vast, inclusief alle accessoires zoals de bruidslingerie, sieraden en schoenen. Valt je jurk goedkoper uit dan kun je mooiere schoenen kopen. Vergeet trouwens niet dat je hele dag op die hoge hakken moet lopen tijdens je bruiloft. Dus misschien toch naar een wat simpeler en praktischer model kijken?

Voor het bruidsfeest hebben we trouwens al een heleboel tips verzameld om te besparen, deze kun je hier lezen.