Yihaaa trouwjurken uitzoeken, maar hoe gaat dat?

Eindelijk is het hoge woord er uit, hij heeft je gevraagd en jij hebt natuurlijk keihard JA!!! Geroepen, de buren hebben nu nog last een piep in de oren. Dat betekent dat het tijd is om op pad te gaan om trouwjurken uitzoeken te kunnen.

Hoe zoek je de perfecte jurk

Lastige vraag waar niet zo 1,2,3 een antwoord op te geven is. Want iedereen is anders en iedereen heeft een andere gedachte bij een trouwjurk. Wat ik zie om mij heen is dat al mijn trouwende vriendinnen als een gek naar Bruna rennen en alle bruidstijdschriften die er liggen kopen, vervolgens worden er nachten op Instagram en Pinterest doorgebracht om juist die ene jurk te vinden. Is de jurk dan eenmaal gevonden op een plaatje begint de zoektocht naar de ideale trouwjurk in het echt. Geloof  mij dat ik daarvoor al diverse vriendinnen huilend voor aan de telefoon heb gehad. Je zoekt namelijk naar een speld in een hooiberg als het aankomt op je trouwjurk.

Laat je gewoon verassen

Zo’n plaatje in een magazine is altijd gemaakt onder de perfecte omstandigheden en met het perfecte model en zeg nu zelf hoeveel vriendinnen heb je die maatje 36 hebben? Ik kan ze op 3 vingers tellen.  Dus staar je niet blind op die prachtige foto’s, maar neem het idee wel mee voor jouw droomjurk.

Laat je inspireren door een specialist

Ga gewoon eens op afspraak bij een bruidsmode winkel langs,(liefst doordeweeks dan hebben de meeste winkels genoeg tijd voor je. Laat de stylist met een paar voorbeelden komen. Wees kei eerlijk voor jezelf maar ook naar de verkoopster. Je mag je best een beetje als een ‘bridezilla’ voordoen. (met mate want sommige slaan echt door als het op de jurk aankomt)

De bruidsmodespecialist kleedt op jaarbasis misschien wel 100 bruiden aan (en uit) en weet precies wat bij jouw lichaamsbouw en figuur past. Als het goed is, is de specialist ook eerlijk en objectief en je direct vertellen of iets je wel past of niet.

Vraag bij het maken van een afspraak wel eventjes of ze pasjurken in jouw maat hebben. Een maatje 42 in een maatje 38 proppen lukt iedereen, maar het zit voor geen meter en geeft een verkeerd beeld van jou mooiste jurk.

Te veel meningen

Drie is genoeg, met drie bedoel ik dan vriendinnen of moeders. Ik heb meegemaakt dat iemand met 10  dames een trouwjurk ging uitzoeken, niet alleen belast je de dame in de bruidsmode winkel met dit aantal, want al die keeltjes willen ook koffie of thee  het wordt ook een enorm kippenhok in de winkel. Last but nog least, ook 10 verschillende meningen op jouw keuze en neem van mij aan er is altijd wel iemand die je tot de grond toe weet af te branden in jou favoriete jurk.  Drie is genoeg, neem een vriendin mee met smaak, iemand die zich weet te kleden. (klinkt hard maar niet iedere vrouw weet wat mooi is en goed bij je past) een  (schoon)moeder mag ook mee. Verder kan het geen kwaad om een vriendin van je partner mee te vragen, wel eentje die ook meegaat met de keuze van het trouwpak. Zij kan dan verkoper van het trouwpak een beetje bewerken en wat details van jouw keuze in fluisteren.

Goed humeur

Wat neem je mee? Ten eerste een goed humeur, zorg dat je lekker in je vel zit. Een goede bruidsmodewinkel zorgt voor de rest. Schoenen, een (bruids)torselet en eventuele accessoires zijn altijd beschikbaar om te passen bij je trouwjurk. Verwacht deze service trouwens niet bij een bruidsmode outlet. Daar moet alles zo snel mogelijk en mag service niks kosten.

Ga trouwens niet vol in de make-up een trouwjurk passen, lippenstift en veel oogschaduw is een vijand van iedere trouwjurk en zijn lastig van de vaak delicate stof te verwijderen. Hetzelfde geldt voor je haar. Gewoon is goed genoeg.

Een traantje mag

Heb je de mooiste jurk gevonden? Blij? Dan mag een traantje best wel. Laat je gevoel gaan en laat zien dat jij gaat stralen. Wedden dat zelfs een doorgewinterde bruidsmode specialist daar trots op is en het niet droog kan houden 😉