Help een dresscode op een bruiloft

Tegenwoordig krijg ik geen uitnodigingen meer voor een bruiloft zonder een dresscode, de meeste feesten hebben een thema en dan past het standaard Nederlandse casual echt niet meer. Inderdaad, ik vind dat ik mag zeggen dat de gemiddelde Nederlander zich niet weet te kleden voor een feestje.  Natuurlijk is het niet makkelijk om iets passends uit te zoeken maar je mag er best wat tijd  in steken om er in ieder geval een beetje netjes uit te zien. dus heren! die Jeans blijft thuis en dat zakelijke colbertje trek je maar aan tijdens als je baas er om vraagt.

Kleuren maken de man of vrouw

Natuurlijk blijf je weg van wit en zwart tijdens een bruiloft feestje. Wit/ivoor is bestemd voor de bruid en/of bruidegom. Dat is iets met een traditie. Ik hoef je dat hopelijk niet uit te leggen. Verder zorg je er voor dat je kleding past bij het seizoen. Dus een warm zwart pak in de zomer zorgt absoluut voor klotsende oksels heren. Een te kort rokje of kort jurkje kan als het op de dag van de bruiloft tropisch is. Vergeet niet dat een feest door gaat tot de late uurtjes en kippenvel maakt je echt niet charmanter.

ken je het bruidspaar goed dan weet je ook ongeveer wat de smaak en stijl is van het stel, ook de locatie is een indicatie. wordt er getrouwd in een kasteel of andere chique locatie dan pas je daar je kleding natuurlijk op aan.  nogmaals heren, die jeans kan echt niet, sportschoenen trouwens ook niet.

Stralend middelpunt?

Nee, dat ben jij niet, dat is het bruidspaar, zij verdienen alle aandacht. Je feestjurk mag best elegant zijn maar let op dat het niet te ordi wordt. Zelfde voor de heren, dat bovenste knopje van het overhemd kan ook dicht.  Met je schoenen kun je al snel de blits maken, echter dansen op je stiletto’s, dat hou zelfs ik geen uur vol. Dus zorg voor schoenen waarin je je fijn voelt en draag vooral schoenen die ingelopen zijn.

Ga je naar een bruiloft met een kerkelijk karakter, dan zorg je er natuurlijk voor dat je niet te bloot bent, dus schouders bedekt en eventueel een mooie panty en je rok of jurk lang genoeg.

Dresscode?

snap je de dresscode niet? vraag dan de ceremonie meester om meer informatie, zij weet vaak wel wat het bruidspaar wil en wat het thema is. Vaak is een stille hint al genoeg. zo had ik laatst een bruiloft met een touch of pink.