bruidsmode trends 2017

Afgelopen maanden bezocht ik diverse grote Bridal shows in Europa, de grootste in Barcelona, maar ook in het Duitse Essen en Düsseldorf ben ik dit jaar geweest.  Het leukste is dat ik word uitgenodigd door de leveranciers om de collectie eens uitgebreid onder de loep te nemen. Geen verkeerde job toch?

Niet alleen kom ik na zo’n weekendje vol met ideeën en inspiratie terug, ook mijn hoofd zit op zo’n moment vol want ik ben op zich erg nuchter in de trends.  De trends die ik hieronder ga beschrijven ga je komend  seizoen zeker terug zien in de bruidshuizen in Nederland.

1. Zakken en nog eens zakken

ik vind het opvallend, praktisch ieder bruidsmode label heeft wel een trouwjurk met een zakken, ja, zakken, waarin je handen kunt stoppen, of desnoods je mobieltje voor de die-hard instagrammer of facebooker.  wat ik er van vind? Mwaah! het maakt de jurk een stuk nonchalanter en daarmee komen we gelijk op  trend  twee

2. Nonchalant

De zakken zoals uit trend één zijn een dingetje maar ook het strakke is van de jurk af, een deel can de collecties krijgt meer lucht, noem het de Ibiza 2.0 look. Gewoon lekker losjes en niks geen gedoe met lijfjes, baleinen en andere strakmakers.

3. Kleur en motieven

Vorig jaar kwamen de pasteltinten al in de collecties naar voren, dit jaar wordt dat nog veel meer, ook jurken met subtiele bloemenprints zijn een eyechatcher.  Verder opvallend veel bling kleuren. Het zou mij niet verbazen dat goud een hardloper gaat worden in de Nederlandse bruidshuizen.   Verder wordt er dit seizoen veel gespeeld met motieven, een soort bovenlaag met de mooiste motieven.

4. Nog lagere achterkant/rug

Waren de lage ruggen voor de meeste bruidsmodezaken in Nederland het vorige seizoen al een uitdaging, dan opgelet dames want in 2017 gaan we nog een stukje lager. Vergeet dat torselet maar het wordt tijd voor de plakbeha.  Heb je een mooie rug dan mag je die in 2017 best laten zien!

5. strak, glad, en geen poespas

jurken zonder frutsels, kant en andere ramsj. Dat is de strakke look, gewoon een rustige japon, echt heel gaaf en super elegant.  Met wat hulp van een goede coupeuse maak je er na je bruiloft een leuke avondjurk van.

6. Mix & Match

een trend die ik vorig al zag op de beurzen en dit jaar doorzet, een jurk bestaande uit meerdere lagen welke je zelf samenstelt. Vooral de Scandinavische merken scoren hier echt punten mee het komende seizoen. Ik heb mijn favoriete M&M al uitgezocht.