Bruidsbeurzen een bron van inspiratie

Eindelijk is het hoge woord er uit, je gaat trouwen en gelijk komt er een heleboel op je af.  Je hebt tenslotte een trouwlocatie nodig, een trouwjurk, een trouwpak en trouwringen, Maar ook trouwvervoer, en bedankjes voor je gasten en misschien is live entertainment ook geen verkeerd idee op je bruiloft.

Een bruidsbeurs is een enorm goede bron voor inspiratie, lokale bedrijven uit de regio laten zien wat er mogelijk is en tonen vaak een deel van de collecties aan het oriënterende publiek.  Het leukste is dat de meeste bruidsbeurzen worden georganiseerd in een trouwlocatie, dus de sfeer is al helemaal oké.

Hoe werkt een bruidsbeurs eigenlijk

Dat is een beetje verschillend, er worden in Nederland ieder jaar enkele tientallen bruidsbeurzen georganiseerd. Een aantal zeer grote beurzen die met gemak een grote beurshal kunnen vullen zoals de Love & Marriage beurs. Dat is dan ook gelijk het nadeel van deze beurs, omdat het zo groot is raak je snel het overzicht kwijt. Bovendien vraagt deze beurs een entreeprijs (€ 17,50) waardoor een dagje beursbezoeken samen met de parkeerkosten in het centrum van Utrecht, Rotterdam of Amsterdam kunnen leiden tot een duur dagje uit.

Door het hele land heen worden ook kleine lokale beurzen georganiseerd, Wedding fair Weding events, en de trouwbeleving zijn zo, maar wat namen die ik tijdens mijn internet zoektocht tegen ben gekomen. Kijk van tevoren wel even wie de exposanten op de beurs zijn. Het zijn vaak kleinere bedrijven en helaas ook zogenaamde zolderkamer winkeltjes waar je eigenlijk niet moet zijn.

Persoonlijke aandacht

Tijdens een beurs kun je alvast een goede indruk opdoen van het bedrijf. Want de bedrijven zetten hun beste beentje voor om jou te overtuigen van hun product. Neem van mij aan, dat is best lastig want de concurrentie in de bruidswereld is moordend.  Op de kleinere bruidsbeurzen is de toeloop niet zo massaal dus is er meer tijd voor een persoonlijk gesprek en een korte uitleg. Op de grotere beurzen is er vaak minder tijd omdat daar duizenden mensen op afkomen.

Laat je trouwens niet in de verleiding brengen door waardebonnen of alvast afspraken te maken op de bruidsbeurzen, Een aantal exposanten werkt op een lead basis en zijn erg pusherig en als je éénmaal binnen bent komt je niet meer van ze af. Vooral

Modeshows

Op diverse bruidsbeurzen organiseren de standhouders modeshows met bruidsmode en trouwpakken. Altijd leuk om te zien en even weg te dromen van jou ideale trouwjurk.  Je kunt er leuke ideetjes aan overhouden en wie weet zie je jouw droomjurk wel voorbij komen.  Een modeshow op een trouwbeurs is altijd een belevenis.

Goodiebags

Ik heb nog niet één bruidsbeurs meegemaakt waar ik de deur niet heb verlaten zonder goodiebag, een tas boordevol informatie en leuke hebbedingen om de voorbereidingen van je bruiloft nog leuker te maken. Natuurlijk zitten deze tassen ook vol rommel, ik verbaas mij iedere keer weer dat er en folder van een maaltijdbox in de goodiebag zit of een zakje liefdesthee vol kleurstoffen en kunstmatige aroma’s. Betaal trouwens nooit voor een goodiebag. Dat heeft de exposant al dubbel en dwars gedaan.

Gewoon doen dus een bruidsbeurs bezoeken

Absoluut een aanrader dus, vooral de regionale bruidsbeurzen zijn vaak een eye-opener voor de newbie bruid en Bruidegom.  Meer informatie binnenkort in onze bruidsbeurzen kalender.