Bedankjes horen bij je bruiloft

Het is een beetje overgewaaid uit Amerika, na afloop van je je bruiloft geef je de gasten een kleinigheidje mee naar huis. Iets waarbij je gasten continue worden herinnert aan het beste feest wat je ooit hebt gegeven, zo gaf ik samen met mijn man na de bruiloft een mini briefopener cadeau in de vorm van een Boomerang, ons huwelijk was namelijk een beetje Australisch gethematiseerd met Australische wijnen en een typische Australische barbeque. Bij thuiskomst lag er een dag later een bedank kaartje op de deurmat met een super leuke foto die we hebben laten maken in Australië tijdens een cursus boomerang gooien. Hoe leuk is dat. De reacties waren in ieder geval heel fijn.

Geef iets wat zijn waarde en herinnering houdt

Een doosje gekleurde M&M’s met je naam erop verdwijnt waarschijnlijk al tijdens de rit naar huis in de monden van je gasten het doosje ligt al snel ergens in het portier vak de auto en bij de volgende wasbeurt verdwijnt dat doosje in een afvalbak, missie geslaagd? Ik dacht het niet.  Geef je gasten een herinnering met waarde. Dus bijvoorbeeld een originele USB stick met alvast wat foto’s van de fotograaf en een mix van de muziek die tijdens de avond gedraaid werd door je DJ of werd gespeeld door de band. Dit zijn zaken die je al in een vroeg stadium kunt voorbereiden. Want het is tenslotte muziek die je al uitgekozen hebt.  Een handige buurjongen of het computer neefje kan je vast helpen om de USB sticks te voorzien van de data.

de candy table

Iets wat ik steeds vaker zie maar toch met gemixte gevoelens naar kijk, een tafel vol snoep bij de uitgang waarbij de gasten een persoonlijk ontworpen doosje vullen met allerlei lekkers voor onderweg. origineel? Ja nog wel, maar ik vind het zo jammer, de keukenbrigade heeft tijdens je feest zo zijn best gedaan om tot iets lekkers te komen met smaken die je moeten herinneren aan een huwelijks feest, deze worden nu teniet gedaan door de scheppen vol kunstmatige kleur en smaakstoffen in de snoep op de candy table.

Anti kater ontbijtje

recentelijk kreeg ik na afloop van een nogal wilde bruiloft waarbij de alcohol rijkelijk vloeide een antikater ontbijtje. Iedereen kreeg een klein emmertje, waarin 2 aspirines,  2 eitjes, een tube vitaminebruis tabletjes, en klein flesje jagermeister.  Zelden zo’n grappig bedankje gehad en nog steeds wordt er over dit bedankje gesproken, vooral de betekenis van het emmertje laat de fantasie de vrije loop.