Hoe kies je een trouwlocatie

Misschien is de trouwlocatie wel het belangrijkste van je trouwdag,  het is namelijk de kers op de taart en het moet gewoon goed zijn het is tenslotte het grootste feest wat je waarschijnlijk in je leven gaat geven.

Met het uitzoeken van je trouwlocatie moet je rekening houden met diverse zaken en maak je goede afspraken. Met dit artikel hoop ik je een aardig eind op weg te helpen met het maken van de goede keuzes en geef ik je veel handige tips die je misschien wel vergeet.

Wat wil je zelf?

Schrijf voor jezelf een paar punten op waaraan je trouwlocatie aan moet voldoen, schrijf voor ieder punt de voordelen op en en de nadelen. De laatste tijd zijn strandbruiloften helemaal hot. Maar deze hebben toch best wat nadelen. Denk bijvoorbeeld aan een dresscode voor je gasten,  maar ook het weer speelt een belangrijke rol. Er zijn namelijk niet heel veel strandbars en strandlocaties met een mooie binnenruimte voor een regenachtige dag.

Breng rust in je dag

Zeer belangrijk en niet te onderschatten, tegenwoordig is trouwen op het gemeentehuis geen issue meer. de meeste trouwlocaties zijn aangewezen als plek waar ook getrouwd mag worden door een babs. Dit heeft veel voordelen want je gasten hoeven niet van hot naar her te reizen. Kies voor een locatie waar je gasten (voor eigen rekening) kunnen overnachten. Dan kunnen ze ook een borreltje drinken of toasten op jullie geluk.  Over de prijzen van een overnachting kun je best onderhandelen, van die prijzen kan best wat af.

Is je locatie groot genoeg?

zeker niet onbelangrijk nodig je veel gasten uit in een te kleine ruimte dan stijgt de temperatuur in de ruimte vaak evenredig mee, zodra je gasten beginnen te zweten gaan ze ook mopperen, en vervolgens wordt er meer gedronken en na een paar uur ruikt het ook niet meer zo fris. Maak de rookruimte niet te gezellig, rokers neigen er naar om bij elkaar te klitten. Leuk voor de rokers maar je krijgt op deze manier twee clubjes die er eigenlijk niet bijhoren.

Een receptie?

Is jullie vriendengroep groot? overweeg dan een receptie, niet alleen uit kostenoverwegingen maar ook weer vanwege de groepvorming, vaak blijven sportvrienden of collega’s bij elkaar plakken en dat is soms niet goed voor de sfeer. Het klinkt misschien vervelend maar het is fijn als sommige collega’s of sportvrienden na 2 uur weer ophoepelen. Dan blijven de smeuïge verhalen van de feestavond tenslotte ook binnen de muren van je trouwlocatie.

Drank afkopen

Misschien wel het duurste regeltje op de factuur van je trouwlocatie, de drank! Vooral tijdens mooi weer kan deze in eens hoger uitvallen van verwacht. Bespreek dit met de trouwlocatie. Vaak kun je een totaal prijs afspreken. Dit heeft meerdere voordelen, koop je de drank namelijk niet af dan is de trouwlocatie er bij gebaat om zoveel mogelijk te schenken. Ik heb bruiloften meegemaakt waar meer drank werd weggegooid dan werd gedronken, en helaas staat alles wat weggegooid wordt ook op de rekening.

Bespreek ook de mogelijkheden om bepaalde drank uit te sluiten. Het is niet ongebruikelijk om buitenlands gedestilleerd zoals rum, en Vodka niet te schenken tijdens je bruiloft. Wat ze normaal ook niet drinken, drinken ze op jou bruiloft ook maar eens een keertje niet.  Als leuke gimmick of verassingsmoment zou je een cocktailbar kunnen uitnodigen.

Sluitingstijd

het klinkt en beetje cliche maar veel locaties in Nederland sluiten de deuren rond 24.00 uur. Dan is het feest over en kunnen je gasten naar huis. Tegenwoordig kun je ook langer doorgaan maar deze knoop moet je wel zelf doorhakken. Vraag je trouwlocatie naar de extra kosten per uur. Vergeet niet dat hoe langer je doorgaat hoe meer er gedronken wordt en sommige gasten kunnen daar niet zo goed mee omgaan. Ook niet geheel onbelangrijk is de ligging van de locatie dan, een feestzaal in het centrum van een stad of dorp zal restricties hebben met betrekking tot het geluidsvolume.

Hoe komen je gasten thuis

TK-trouwkrant-taxiniet geheel onbelangrijk waar gefeest wordt, wordt gedronken, ook al kun je er vanuit gaan dat iedere gast zijn eigen verantwoordelijkheid kent helaas kunnen sommige mensen toch niet zo goed relativeren na een paar biertjes. Heb je van dit soort gasten op je bruiloft zorg er dan voor dat je ceremoniemeester of iemand anders die nuchter is beschikt over de telefoonnummers van nabijgelegen taxibedrijven.