Trouwaccessoires voor mannen

Niet alleen wil de bruid er mooi uitzien op haar trouwdag, een goed uiterlijk is ook belangrijk voor mannen op wat hopelijk de mooiste dag van hun leven wordt. Tiara’s, fonkelende oorbellen of bloemendecoraties zijn bij de meeste mannen niet zo populair, andere accessoires zoals een elegant horloge, een chique pochet of een bijzonder vest zijn tegenwoordig erg trendy en toch tijdloos. Hieronder laten we je de meest populaire huwelijksaccessoires voor bruidegoms zien en hoe je ze het beste kunt combineren.

Een elegant horloge

Een van de meest tijdloze sieraden voor mannen is een horloge. Ook al klinkt dat als een contradictio in terminis, een chique polshorloge is al meer dan 100 jaar een uiting van elegantie. Aangezien de trouwdag natuurlijk ook voor mannen iets heel bijzonders is, is het begrijpelijk dat het alledaagse horloge niet per se geschikt is voor deze speciale gelegenheid. Er is iets speciaals nodig! Het kopen van een horloge voor de trouwdag geeft het een heel speciale betekenis die je in je leven niet zult vergeten en die speciaal voor de gelegenheid van de bruiloft in de familie kan worden doorgegeven. Dit kan leiden tot een mooie traditie die generaties lang kan worden voortgezet en bovendien is een mooi horloge een perfecte Trouwaccessoires voor mannen

Stropdas of vlinderdas?

Stropdas of vlinderdas Trouwaccessoires voor mannen

De meeste mannen dragen een pak op hun bruiloft. Dit is natuurlijk geen must, maar de man wil natuurlijk net zoveel energie steken in styling en outfit als de bruid. Afhankelijk van de dresscode, draagt ​​de man ofwel alleen een overhemd dat aan de bovenkant iets losgeknoopt is of een stropdas. Het is al sinds de 17e eeuw een echte klassieker onder de modeaccessoires. Traditionele stropdassen van hoge kwaliteit worden nu gemaakt van katoen, zijde of scheerwol. Als je van ongebruikelijk houdt, kun je zelfs een stropdas van echt of imitatieleer gebruiken. De stropdas kan worden gekozen in een kleur die bij het pak past of als kleuraccent worden gebruikt. Dit laatste komt echter vaker voor bij de vlinderdas, die de laatste jaren steeds populairder zijn geworden. Een vlinderdas ziet er voor veel mannen wat moderner uit dan bij stropdassen het geval is.

Een chique pochet

Als je iets klassieks gedurfds wilt proberen, kun je kiezen voor een pochet. Dit is de naam die wordt gegeven aan een doek die in de borstzak van het pak wordt gedragen. De zakdoek, ook wel cavalierzakdoek, zakdoek of pochette genoemd, is vooral populair bij bruiloften. De pochet verscheen rond 1830 voor het eerst in de paardensportkleding voor heren en genoot pas 30 jaar later grote populariteit als modieuze accessoire voor een jas.

Sinds de jaren dertig zijn stropdassen en zakdoeken handig samen als set verkrijgbaar. De doek, die natuurlijk alleen als modeaccessoire wordt gebruikt en niet als zakdoek, kan op verschillende manieren worden opgevouwen. Het vouwen van een pochet vergt echter enige oefening. Net als de stropdas is het klassieke pochet gemaakt van katoen, zijde of linnen. Om een ​​harmonieuze look te creëren, moeten de stropdas of vlinderdas en het pochet van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Houd je meer van een frisse, moderne uitstraling, dan kun je een kleurrijk accent toevoegen aan de pochet.

Vest of buikband

Op bijna geen andere dag als je eigen bruiloft heb je de mogelijkheid om je zo chic te kleden. Altijd al een slipjas willen dragen? Dan is dit de uitgelezen kans ervoor. Een rokkostuum is het mooiste dat een man op zijn bruiloft kan dragen. Je herkent haar vooral aan haar getailleerde jasje met de kenmerkende knielange zwaluwstaart op de rug. De buikband is klassiek onderdeel van de slipjas. Het is een stoffen tailleband die wordt gedragen in plaats van een smokingvest. Het is traditioneel in kleur en ontwerp afgestemd op het pochet en de vlinderdas (die traditioneel ook bij de rok horen). De buikband wordt om de taille gedragen en verbergt de tailleband. Aan de achterkant kan het worden aangepast met een brede elastische band en worden gesloten met een gesp of elegante knopen.

Voor veel mannen is de slipjas met buikband echter bijna te klassiek en ouderwets. Het meest populaire alternatief hiervoor is een trouwvest. Veel mannen kiezen voor hun bruiloft een eigentijds kostuum dat ze daarna bij andere gelegenheden kunnen dragen. Een trouwvest maakt van een pak iets heel bijzonders. In tegenstelling tot een normaal vest,

Ten slotte

Ook mannen willen er op hun trouwdag goed gestyled uitzien. De juiste Trouwaccessoires voor mannen helpen je hierbij. Een chique polshorloge straalt tijdloze elegantie uit en geeft de hele outfit een hoogwaardige uitstraling. Daarnaast kun je van een trouwhorloge een mooie traditie maken die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wie een classy pak draagt, mag natuurlijk geen stropdas of vlinderdas en zakdoek missen. Ze ronden de outfit perfect af en kunnen subtiele kleuraccenten aanbrengen. Mocht je toch dat bepaalde missen, dan kun je kiezen voor een extravagant trouwvest. Dit maakt de elegante trouwoutfit voor de bruidegom perfect